0 0,00

Καλάθι

No products in the cart.

Συμβουλές για κατάλληλη χρήση ορυκτοβαμβάκων

Αποθήκευση    

Τα προϊόντα τα οποία είναι συσκευασμένα σε δέματα καλύπτονται από θερμοσυρρικνούμενο PVC. Τέτοια δέματα δεν πρέπει να τοποθετούνται κατευθείαν στο έδαφος. Μέχρι την εγκατάσταση, το προϊόν πρέπει να αποθηκεύεται σε κλειστή ή στεγασμένη αποθήκη. Αν δεν είναι διαθέσιμη μία τέτοια αποθήκη στη τοποθεσία της δόμησης, τα δέματα πρέπει να είναι προστατευμένα με αδιάβροχα υλικά. Εξαίρεση αποτελούν τα προϊόντα που είναι πακεταρισμένα σε παλέτες τα οποία είναι πλήρως καλυμμένα με φύλλο πολυαιθυλενίου (PE foil).

 

 

 

 

 

 

 

Διαχείριση

Στη μεταφορά, παράδοση στον τόπο εγκατάστασης, το προϊόν δεν πρέπει να καταπονηθεί (τα δέματα δεν θα πρέπει να πεταχτούν!). Στην εγκατάσταση του πετροβάμβακα στην κατασκευή της επίπεδης ταράτσας, τα δέματα ή οι παλέτες πετροβάμβακα μεταφέρονται προσεκτικά με μηχανήματα, με σκοπό την αποφυγή “τραυματισμού” των άκρων-γωνιών στις πλάκες πετροβάμβακα.

Ξεπακετάρισμα και κόψιμο του προϊόντος

Το προϊόν, στην προκειμένη το δέμα θα πρέπει να ανοίγεται στην ίδια την τοποθεσία εγκατάστασης. Το περιτύλιγμα κόβεται σε μία από τις στενότερες πλευρές του δέματος στην κατεύθυνση του μήκους των πλακών. Το προϊόν θα πρέπει πάντα να κόβεται πάνω σε μία καθαρή, ξηρή και επίπεδη βάση με ένα ειδικό πριόνι για πετροβάμβακα. Οι άκρες θα πρέπει κόβονται ίσες και ευθείες.

 

 

 

 

 

Εγκατάσταση
Το παρακάτω κείμενο περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για παρατηρήσεις στην εγκατάσταση του μονωτικού υλικού:

 • Εγκαθιστώνται μόνο τα στεγνά και ανέπαφα προϊόντα σε μια προετοιμασμένη στεγνή βάση
 • Όταν το προϊόν τοποθετείται σε ανοιχτό μέρος, πρέπει να προστατεύεται από ατμοσφαιρικούς παράγοντες (βροχή, χιόνι)
 • Αν λόγω ανεπαρκούς προφύλαξης στον τόπο κατασκευής, το προϊόν είναι εκτεθειμένο σε ατμοσφαιρικούς παράγοντες ή απορροφά νερό υπο πίεση, οι πλάκες πετροβάμβακα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα εξαεριζόμενο σημείο ώστε η υγρασία να εξατμίζεται και το υλικό να στεγνώσει. Μόνο τέτοιες στεγνές πλάκες, με αμετάβλητες ιδιότητες μόνωσης, μπορούν να εγκατασταθούν
 • Επιφάνειες της κατασκευής πρέπει να εγκατασταθούν σύμφωνα με την εναλλαγή που ορίζουν τα σχεδιαστικά αρχεία
 • Οι πλάκες πετροβάμβακα θα πρέπει να τοποθετηθούν κοντά ή μία με την άλλη ώστε να διαφυλακτεί η ποιοτική μόνωση του κτιρίου σαν προϋπόθεση μιάς άνετης διαβίωσης. Αν πρέπει οι πλάκες να τοποθετηθούν σε 2 τμήματα, οι πλάκες του επάνω τμήματος πρέπει να τοποθετηθούν σε σχέση με αυτές του κάτω τμήματος ώστε οι σύνδεσμοι των πλακών του επάνω και κάτω τμήματος να μην ταιριάζουν
 • Όταν τοποθετούνται οι πλάκες πετροβάμβακα σε ένα σύστημα επίπεδης οροφής, η κατασκευή προσωρινών μεθόδων μεταφοράς πρέπει να είναι και ένα από τα μέτρα για την αποφυγή ζημιών στο μονωτικό υλικό που μπορεί να προκληθούν κατά την εγκατάσταση περισσότερων τμημάτων. Αν οι πλάκες πετροβάμβακα προορίζονται για εγκατάσταση σε βάση σιδερένιων φύλλων, προτείνεται η εγκατάσταση της μακρύτερης πλευράς της πλάκας κάθετα στην κατεύθυνση των ραχών των μεταλλικών πλακών και οι συνδέσμοι των πλακών να βρίσκονται στις ανώτερες επιφάνειες των προφίλ.
 • Στη μόνωση πατωμάτων, όταν τοποθετηθεί το προστατευτικό τμήμα της κατασκευής ενός πλωτού δαπέδου, όλες οι οδοί μεταφοράς πάνω από τον πετροβάμβακα πρέπει να προφυλάσσονται με προσωρινά μονοπάτια

Ασφάλεια στον εργασιακό χώρο

Είναι γνωστό ότι κατά την εγκατάσταση του πετροβάμβακα πρέπει να  ακολουθούνται βασικοί κανόνες βιομηχανικής υγιεινής, οι οποίοι εφαρμόζονται και στην εργασία με οποιοδήποτε άλλο υλικό δόμησης.

Η εργασιακή ασφάλεια εξασφαλίζεται από τα παρακάτω:

 

 • Στολή εργασίας – Τα ρούχα πρέπει να είναι κλειστά, αρκετά φαρδιά, με μακριά μανίκια και μπαντζάκια- Συστήνεται να φοράτε ένα προστατευτικό για το κεφάλι αν η τοποθεσία εγκατάστασης του πετροβάμβακα βρίσκεται από πάνω – άνθρωποι με ευαίσθητο δέρμα πρέπει να φοράνε γάντια για την αποφυγή δερματικών ερεθισμών (μηχανικός ερεθισμός) – αλλαγή ρούχων μετά το πέρας της εργασίας. Κρατήστε τα ρούχα εργασίας μακριά από τα υπόλοιπα ρούχα σας.
 • Προστατευτικός εξοπλισμός-Προστατευτικές μάσκες συστήνονται για εργασίες σε κλειστό, περιορισμένο χώρο ώστε να αποφευχθεί εισπνοή σκόνης – προστατευτικά γυαλιά που εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπο, συστήνονται στις υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σε εργασία που διενεργείται σε σημεία επάνω από το κεφάλι – οι άνθρωποι που φορούν φακούς επαφής πρέπει πάντα να χρησιμοποιήσουν τα προστατευτικά γυαλιά.
 • Καθαρισμός χώρου εργασίας – πάντα απομακρύνετε τα απορρίμματα – εργασιακοί χώροι όπου χρησιμοποιείται πετροβάμβακας θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Καθάρισμα του χώρου μια φορά την ημέρα είναι επιθυμητή. Πριν το καθάρισμα, ψεκάστε με νερό.
 • Εξαερισμός – ο καλός εξαερισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης της σκόνης σε εργασιακούς χώρους
 • Ντους – στο τέλος κάθε μέρας, πλύντε επιμελώς όλο σας το σώμα. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε ντους είναι με μια δυνατή εκροή νερού.